Geen categorie, Praktijkvoorbeelden|

Het programma van de Kennis- en Praktijkdagen 2020 is bijna rond. Het driedaagse evenement  vindt plaats op 7, 8 en 9 april 2020 in het Akoesticum in Ede. Het thema is ‘Professionaliseren van de inkoop en de rol van inkoop bij het realiseren van de transformatie’. Naast gemeenten zijn dit jaar meer zorgaanbieders aanwezig dan voorgaande jaren die hun visie op de transformatie in het sociaal domein geven. Naast nieuwe inzichten uit de wetenschap en praktijk, is er voldoende tijd om nieuwe contacten op te doen, bestaande contacten uit te bouwen en ervaringen uit te wisselen.

Een preview van de eerste dag

De dag begint met een overzicht van de geleerde lessen van de leergang inkoop die inmiddels in meer dan de helft van de 42 jeugdregio’s zijn gehouden. Na deze introductie volgen de praktijksessies met gemeenten en zorgaanbieders die stappen hebben gezet in het verder professionaliseren van de inkoop.
Afsluitend presenteert Jesse Segers een wetenschappelijk onderbouwd ontwikkelingsmodel ‘Inkoop in het sociale domein’. Naarmate inkoop evolueert wordt inkoop, bedrijfsvoering, dienstverlening en leren met elkaar verbonden en wordt het leiderschap steeds meer gedeeld. Welke hefbomen je daarbij kunt gebruiken, komt in deze sessie uitgebreid aan bod.

De overige twee dagen

Ook de tweede en derde dag staan vooral in het teken van praktijkvoorbeelden van aanbieders. Dit wordt afgewisseld met een paar plenaire lezingen. Op de laatste dag vindt een prikkelend debat plaats. Op dit moment wordt de laatste hand aan het programma gelegd. Verwachting is dat medio februari de website met het programma en uitleg over de workshops is gelanceerd. Op dat moment kunt u zich ook inschrijven.

Vragen?

Heeft u vragen of opmerkingen of wilt u zelf een workshop organiseren (alleen gemeenten en zorgaanbieders, geen adviesbureaus), dan horen wij dat graag via een mailbericht aan _dienstpostbusContracteringSociaalDomein@minvws.nl.

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window