workshop|

Op 1 juli 2020 van 12.30 tot 13.30 uur organiseert PIANOo, samen met het programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein, een eerste digitale werksessie ‘Innovatiegericht inkopen in het sociaal domein.’ Je bent van harte welkom om deel te nemen aan deze bijeenkomst.

Innovatiegericht inkopen betekent dat je iets inkoopt wat er op dit moment nog niet is, of nog niet grootschalig wordt toegepast. Dit is onzeker en laat zich ook niet gedetailleerd specificeren. Het kunnen nieuwe technieken zijn of technische hulpmiddelen of manieren om goedkoper te werken. Denk ook aan het samen met betrokken partijen vernieuwen en transformeren van het dienstverleningsconcept zonder op dit moment exact voor ogen te hebben hoe dit er uit komt te zien.

Voor wie?
Inkoopstrategen en innovatiemanagers uit het sociaal domein.

Programma
Tijdens deze eerste digitale werksessie verkennen we met experts uit het sociaal domein welke inkoopinstrumenten wanneer toepasbaar zijn in het sociaal domein. De keuze van het inkoopinstrument hangt onder andere af van de mate waarin er voor een vraagstuk een idee al is uitgedacht, beproeft en gevalideerd. Dit instrument kan variëren van het inrichten van een proeftuin en een innovatiesubsidie tot en met een concurrentiegerichte dialoog en innovatiepartnerschap.

Sprekers
Maarten Swagerman – programma Inkoop en Aanbesteden Sociaal Domein – opent de bijeenkomst.
Floris den Boer – programma innovatiegericht inkopen – geeft een schets van beschikbare instrumenten en de ervaringen wanneer deze toe te passen zijn bij andere sectoren.
Douwe Sibma (regio Sudwest Fryslân) en Pieter van Diemen (gemeente Nijmegen) geven een reflectie vanuit hun inkooppraktijk in het sociaal domein.

De sessie wordt gemodereerd door Yara Rietdijk van bureau Flatland uit Delft en Robert Smit, eveneens van bureau Flatland zorgt voor een visueel verslag van de bijeenkomst.

Meer informatie en aanmelden
Je bent van harte welkom om mee te denken en te discussiëren. Je kunt je aanmelden bij Arthur van de Meerendonk (arthur.vandemeerendonk@pianoo.nl). Hij is ook bereikbaar voor meer informatie. Er is plaats voor maximaal 15 deelnemers.

Reacties zijn uitgeschakeld

Close Search Window